Активи виробника напівфабрикатів Єрмоліно перейшли до АРМА

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) України передали до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) корпоративні права підприємства, комплекс з виготовлення м’ясних заморожених напівфабрикатів та іншу нерухомість орієнтовною загальною вартістю понад 350 млн грн.

За інформацією «Інтерфакс-Україна», йдеться про виробника напівфабрикатів «Єрмоліно».

До АРМА передані: комплекс загальною площею понад 4 тис. м², житлова будівля площею 2 тис м², складське приміщення площею 3,5 тис. м², адміністративні, виробничі будівлі та інша нерухомість.

Комплекс з виготовлення м’ясних заморожених напівфабрикатів, переданий до АРМА

«Службових осіб цієї компанії було викрито в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. У ході досудового розслідування встановлено, що бенефіціарним власником суб’єкта господарської діяльності є громадянин російської федерації», — говориться у повідомленні БЕБ.

Співробітники БЕБ встановили, що службові особи компанії упродовж 2019-2021 років, здійснювали перерахування грошових коштів на транзитно-конвертаційну групу з метою переведення їх у готівку та без фактичного проведення операцій. Внаслідок таких дій, компанія ухилилася від сплати податків на суму 150 млн грн. Наразі майно арештоване та передано до АРМА.

Досудове розслідування кримінального провадження за фактами ухилення від сплати податків здійснюється детективами Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генеральної прокуратури та оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У бюро додали, що від арештованих активів рф та рб Україна отримала понад 2,2 млрд грн доходу.

Нагадаємо, що активи «Єрмоліно» були заарештовані у серпні 2022 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus