БЕБ арештувало активи одного з найбільших в Україні транспортних холдингів

Одеський морський торговельний порт
МТП «Одеса»
Джерело фото: Портовик

У межах досудового розслідування, Бюро економічної безпеки України (БЕБ) заарештувало корпоративні права транспортного холдингу, який є одним із найбільших в Україні логістичних центрів, повідомляє Урядовий портал. Компанія підозрюється в ухиленні від сплати податків у сумі понад 18,3 млн грн.

На своєму каналі у Telegram, видання «Портовик» вказує, що мова йде про «Євротермінал», який працює в Одеському МТП.

Детективи БЕБ також встановили, що його бенефіціарними власниками через кіпрську офшорну компанію є громадяни російської федерації.

За результатами санкціонованих обшуків адміністративних будівель підприємства, детективи БЕБ виявили та вилучили документи фінансово-господарської діяльності, що свідчать про правопорушення, а також документи, які підтверджують громадянство російської федерації засновників.

«Громадяни російської федерації за попередньою змовою зі службовими особами товариства, починаючи з 2021 року, завищували податковий кредит з податку на додану вартість під час проведення фінансово-господарських операцій з декількома суб’єктами господарської діяльності. Такі порушення вимог Податкового кодексу України призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету понад 18,3 млн грн», — говориться у повідомленні.

Також шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном — 9 одиниць транспортних засобів та 13 об’єктів нерухомості (будівлі, земельні ділянки тощо), які зареєстровані за ним. Орієнтовна загальна вартість товарно матеріальних цінностей, на які накладено арешт, складає близько 700 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками порушення передбаченого ч. 3 ст. 28 КК України (правопорушення вчинене організованою групою) та ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що БЕБ передало до АРМА активи виробника напівфабрикатів «Єрмоліно», бенефіціарним власником якого також є громадянин рф.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus