Угорщина ініціюватиме відновлення мит для української агропродукції

Угорщина ініціюватиме відновлення мит для української агропродукції та запровадить нові заходи, щоб контролювати зерно, що надходить з України.

Про це заявив міністр сільського господарства Іштван Надь, повідомляє пресслужба Міністерства сільського господарства Угорщини.

Він зазначив, що ситуація для угорських фермерів погіршується великими обсягами імпорту українських зернових та олійних культур до країн-членів ЄС.

Читайте також: Що з цінами на зернові та чи дійсно європейські переробники забили стоки українським зерном?

За його словами, Україна почала експортувати велику кількість м'яса птиці, яєць і меду на європейський ринок, витісняючи угорську продукцію з традиційних ринків збуту і знижуючи відпускні ціни фермерів нижче собівартості виробництва.

«Міністр ініціює запровадження обов’язкової електронної системи контролю дорожніх вантажів (EKÁER) також для основних зернових та олійних культур. За допомогою повідомлень, з одного боку, ми можемо отримати більш точне уявлення про кількість зерна та олійних культур, які надходять автомобільним транспортом, а з іншого боку, ті вантажі, які не відповідають зобов’язанню щодо повідомлення, стають кримінальними. Незадекларований вантаж вважається неперевіреним походженням, на нього може бути накладено штраф або навіть вилучено як заставу», — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Польща припинить закупівлю українського зерна до 1 липня 2023 року через проблеми з цінами на внутрішньому ринку.  Зокрема Україна не експортуватиме до Польщі пшеницю, кукурудзу, ріпак та насіння соняшнику.

Виконано за допомогоюDisqus