На Харківщині здійснено масштабну рейдерську атаку на агропідприємство

В Харківській області шахрайка намагалась заволодіти врожаєм на суму майже 200 млн грн. 

Про це повідомляють Харьковские известия.

Повідомляється, що шахрайка вирішила злочинним шляхом заволодіти майном одного з агропідприємств на території Красноградського району, а саме: врожаєм пшениці та інших сільськогосподарських культур. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31-річна мешканка Дніпра, вступивши у змову з іншими особами, у липні 2022 року внесла свої підписи в графи «позикодавець» у договорах позики, нібито укладених між нею та вказаним підприємством.

Цією фейковою угодою жінка передала у власність агропідприємству 48 млн гривень. Фактично грошові кошти в позику не передавались, вказані договори не укладались та нотаріально не посвідчувались. 

«Використовуючи підроблені документи, жінка намагалась здійснити рейдерське захоплення майна підприємства на загальну суму майже 200 млн гривень. Проте правоохоронці встигли попередити агрорейдерство. Наразі обвинувачена перебуває під вартою‎», — йдеться в повідомленні. ‎ 

Справу розглядатимуть у Красноградському районному суді Харківської області.

Нагадаємо, депутати придумали механізм, як гарантувати повернення валютної виручки при експорті зерна.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus