Прокуратура передала в АРМА техніку та активи Юпітер 9 Агросервіс на 800 млн грн

В управління АРМА(Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів) передано арештовані судом 74 одиниці сільськогосподарської техніки, 90 автомобілів, офісне приміщення і земельні ділянки, а також об’єкти нерухомості, які належать власникам російської компанії Юпітер 9 Агросервіс на суму понад 800 млн грн.

Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора України, пише Traktorist.ua.

За даними слідства, товариство входить до сфери приватного агропромислового комплексу України та є частиною холдингу російського підприємства. Воно займається ввезенням в Україну сільгосптехніки та її подальшою реалізацією на внутрішньому ринку країни. Прибутки товариства розподіляються між громадянами рф та акумулюються на відповідних рахунках у банківських установах.

«Громадяни рф із використанням одного із підприємств розробили схему виведення активів компанії в тіньовий сектор економіки. Через російське товариство, акціонером якого є власник вищевказаного підприємства, здійснювалося виведення активів українського товариства до країни-агресора. Податки сплачувалися до бюджету рф, що сприяло нарощуванню військового потенціалу росії проти України та створювало реальну загрозу національній безпеці», — йдеться в повідомленні генпрокуратури. 

Зазначається, що правоохоронці провели ряд обшуків на підприємстві під час яких вилучили офіційні документи видані російськими державними органами на ім'я власників компанії.

Читайте також: «‎З присмаком крові, або Агробізнес України, який має зв’язки з росією та білоруссю»‎ 

Відзначається, що досудове розслідування за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії росії проти України триває. 

Нагадаємо, раніше правоохоронці вже арештовували активи компанії Юпітер 9 Агросервіс. Так, 6 червня 2022 року правоохоронцями Київщини було заарештовано та передано в АРМА активи цієї компанії на 150 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus