Порт Усть-Дунайськ продано за 201 млн грн

Фонд держмайна продав морський торговельний порт «Усть-Дунайськ». Під час торгів ціна порту зросла майже в чотири рази. 

Про це стало відомо з результатів торгів на сайті Prozorro.Продажі. 

На продаж виставили три активи — сам порт у Вилковому Одеської області, портопункт «Кілія» за 54 км від Дунаю і базу обслуговування спеціальних суден ліхтеровозів на острові Шабаш.

Порт виставили на продаж зі стартовою ціною 60 млн грн. Аукціон відбувся 17 січня на сайті публічних продажів Prozorro.Продажі. Під час торгів його вартість зросла у майже чотири рази.

Участь в аукціоні взяли 8 учасників. Найбільшу ціну запропонувала компанія «Еліксир Україна», яке зголосилось купити майно порту за 201 млн грн

«До великої війни про порт «Усть-Дунайськ‎»‎ майже всі забули, але він одним з перших відновив роботу після початку повномасштабного вторгнення російської армії. У нього великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Але для цього потрібні інвестиції, які може принести приватний бізнес»‎, — зазначає голова фонду держмайна Рустем Умєров.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, компанія «Еліксир Україна» зареєстрована 6 років тому у Вінниці й займається рослинництвом. Одноосібним власником компанії є одеський підприємець, засновник і власник групи компаній «ВІМЕКСІМ» Валерій Віхренко.

Читайте також: «Бізнес всупереч війні, або Про нові напрямки роботи Ерідон, LNZ Group, VITAGRO та інших агрокомпаній у 2022 році‎»

Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни порт був заблокований, проте вже 1 квітня відновив роботу. З того часу через порт пройшло 153 тис. т зерна. Крім цього, порт обробляє імпортні вантажі, наприклад, сіль, рис.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus