Нардеп від «‎Слуги народу»‎ Халімон під час війни купив маєток за 10 млн грн на Печерську в Києві

Маєток Павла Халімона
Маєток Павла Халімона
Джерело фото: УП

Заступник керівника парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Павло Халімон опинився у центрі скандалу, придбавши будинок на Печерських пагорбах у центрі столиці. При цьому коштував будинок суттєво нижче його ринкової вартості, пише «‎Українська правда».

За словами журналістів видання, у червні 2022 року власницею будинку стала Анастасія Котеленець. Відповідно до договору купівлі-продажу, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10,3 млн грн, із яких вартість будинку становила 6,5 млн грн, а ділянки — 3,8 млн грн. 

«‎Проаналізувавши сайти з продажу нерухомості можна зробити висновок, що подібні будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують суттєво дорожче – близько 50-60 млн грн», — пише УП.‎ 

Проте, як пише УП, це далеко не єдине майно Котеленець. Так, у 2021 році вона придбала 45 земельних ділянок у Чернігівській області загальною площею близько 80 гектарів. 

«‎Ціна купівлі виявилась не мала: наприклад, за одну ділянку площею 2 гектари Анастасія сплатила 29,8 тис. грн, за іншу аналогічної площі — 30 тис. грн. Цікаво, що жодних офіційних даних про те, ким працює Котеленець, немає, відомо лише, що вона закінчила навчання у Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП)»‎, — відмічають журналісти УП. 

У «‎Слузі народу»‎ вже відреагували на інцидент: Арахамія заявив, що народний депутат, який має кілька зайвих мільйонів гривень, має допомогти своїй країні. І оскільки моральна складова вчинку суперечить цінностям партії, Павла Халімона буде звільнено з посади заступника голови фракції.

Правоохоронні органи почнуть розслідування.

Читайте також: «‎Ставки фрахту, перевалка, демереджі: яким буде 2023-й рік для Дунаю»‎ 

Нагадаємо, ‎середня ціна 1 га землі в Україні становить 40 673 грн. Такий показник отримано на основі 118 485 угод із продажу землі за площею у 270,1 тис. га.

Найактивнішими регіонами (за площею земель, щодо яких зареєстровано правочини) стали Хмельниччина (8,4 тис. га); Полтавщина (8,3 тис. га); Вінниччина (8,3 тис. га); Кіровоградщина (8 тис. га); Дніпропетровщина (7,8 тис. га).

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus