Кукурудза в портах України продовжує дорожчати

Минулого тижня спостерігалось незначне зростання індикативів української фуражної кукурудзи із поставкою на умовах FOB з портів Чорного моря та закупівельні ціни трейдерів в морських портах. 

Про це пише «‎АПК-Інформ».‎ 

«Так, індикативні ціни пропозиції на фуражну кукурудзу із поставкою в лютому з чорноморських портів на базисі FOB зросли з 250-275 до 255-275 USD/т‎»‎, — зазначила ‎керівниця відділу зернових та олійних ринків «АПК-Інформ» Анна Танська.

В той самий час закупівельні ціни трейдерів на вказану культуру в портах Великої Одеси та Дунаю сягнули 195-220 USD/т СРТ-порт проти 180-220 USD/т на тих самих умовах тижнем раніше. 

«Більш низькі ціни фіксували одиниці, однак і вести закупівлі за максимальними цінами готові були лише окремі зернотрейдингові компанії‎», — відмітила керівниця.

Відзначається, що ключову підтримку цінам попри надлишкові запаси всередині країни надавали сталий попит імпортерів ЄС, стримування продажів аграріями та низькі темпи збирання зернової, питання її перезимівлі у полях і те, як це позначиться на показниках якості.

Також додається, що зростанню цін сприяли перспективи скорочення посівних площ під культурою урожаю-2023, складне становище аграріїв на тлі зростання собівартості вирощування всіх без винятку культур. 

Читайте також: «‎Як перетворити кукурудзяну солому на гроші»‎ 

Нагадаємо, аналітики прогнозують експорт кукурудзи з України у 2022/23 МР на рівні 23 млн т, що на 15% менше, ніж у попередньому сезоні.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus