Розкрита схема крадіжок на продовольстві для ЗСУ на майже 200 млн грн

Служба безпеки України ліквідувала схеми розкрадання бюджетних коштів на харчуванні українських військових.Сума збитків, завдана Міністерству оборони, становить понад 119,5 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні СБУ у Telegram.

Відзначається, що посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства. Гроші було переведено на рахунки підприємств, які не мали виробничої бази та технологічного обладнання для надання відповідних послуг.

«Замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм‎», — йдеться у повідомленні.

Двом керівникам підприємств, задіяних у схемі, вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У СБУ зауважили, що триває розслідування для встановлення причетності посадовців Міноборони до протиправної діяльності.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus