СБУ повідомила про підозру незаконному очільнику Балаклійського ХПП, який співпрацював з окупантами

СБУ повідомила про підозру незаконному очільнику Балаклійського ХПП
СБУ повідомила про підозру незаконному очільнику Балаклійського ХПП
Джерело фото: Прокуратура Харківської області

СБУ повідомила про підозру у колабораціонізмі 56-річному чоловіку. Він незаконно обійняв посаду виконувача обов’язків директора «Балаклійського хлібоприймального підприємства» під час окупації міста росіянами.

Про це повідомив речник Харківського управління СБУ Владислав Абдула.

«Чоловік проводив господарську діяльність підприємства, співпрацюючи з представниками рф. Зокрема, брав участь в нарадах окупаційної адміністрації, на яких отримував вказівки щодо подальшого провадження господарської діяльності. Також йому надавали гуманітарну допомогу, щоб розплатитися з працівниками підприємства», — йдеться у повідомленні.

Незаконний очільник ХПП укладав так звані договори, відповідно до яких приймав на зберігання від інших людей зерно.

Підозрюваному загрожує до п’яти років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колишнього головного інженера «Куп’янського комбінату хлібопродуктів», що допомагав окупантам вивозити українське зерно в росію.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus