Затримано крадіїв зерна, які ‎наживались‎ на експорті через Ізмаїльський морпорт

На початку січня 2023 року викрито злочинне угруповання, яке впродовж 6 місяців викрадало українське зерно під час експорту через Ізмаїльський МТП.

Про це повідомили в «‎Укрзалізниці».‎ 

«Щоб упіймати злочинців, працівники апарату з економічної та інформаційної безпеки «‎Укрзалізниці» організували засідку, за результатами якої затримано двох осіб, одному вдалося втекти‎»‎, — розповіли в УЗ. 

На місце злочину було викликано співробітників СБУ, Ізмаїльського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області. За фактом відкрито кримінальне провадження.

В УЗ констатували, що, на жаль, затримані виявилися працівниками регіональної філії «Одеська залізниця», які в усьому зізналися.

«Українського зерна зараз потребують багато країн, які на межі голоду, і ми не можемо допускати його втрати під час транспортування. Це злочин проти економіки України та людей, які на нього чекають. Цих «псевдозалізничників» звільнено з займаних посад, їм оголошено підозру‎», — підсумували в УЗ.

Читайте також: «‎Залізний агроекспорт: навантаження та експорт зернових вантажів»‎  

Нагадаємо, за 2022 рік «‎Укрзалізниця» матиме 10,8 млрд грн чистого збитку, а за результатами цього року він сягне 20,2 млрд грн.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus