В Чорноморському порту затримано ексначальника митного поста: вимагав хабар за експорт зерна

Державне бюро розслідувань викрило колишнього начальника митного поста «Чорноморськ-порт‎»‎ на вимаганні та отриманні хабаря за безперешкодний експорт зерна через «зерновий коридор‎».

Про це повідомив очільник фракції «Слуга народу‎»‎ у Верховній Раді Давид Арахамія.

«Кілька годин тому ДБР за процесуального керівництва офісу генпрокурора взяло колишнього начальника митного поста «Чорноморськ-порт‎»‎, який вимагав і отримав неправомірну вигоду за безперешкодний експорт зерна і видачу сертифікатів‎»‎, — повідомив він.

Арахамія наголосив, що схему викрили тоді, коли український зерновий експорт триває завдяки зусиллям української сторони, зокрема військових, для роботи «зернового коридору‎»‎, а бізнес «бореться за кожен долар експортної виручки‎».

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили підприємство, яке займалося крадіжками та перепродажем продуктів харчування у військових. Тільки за пів року війни у 2022 році воно отримало військових підрядів на понад 2 млрд гривень.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus