Дніпровські «‎ділки»‎ крали продовольство у військових. ДБР заблокувало масштабну оборудку

Правоохоронці викрили підприємство, яке займалося крадіжками та перепродажем продуктів харчування. Тільки за пів року війни у 2022 році воно отримало військових підрядів на понад 2 млрд гривень.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Зазначається, що ДБР спільно із Нацполіцією Дніпропетровщини та СБУ викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродувала продукти харчування, що призначалися для Збройних сил України.

Так, у документах «ділки‎»‎ вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші об’єми. Залишок продукції вони перепродавали через мережу посередників.

«Під час масштабної спецоперації ДБР провело майже 70 обшуків. В результаті вилучено більше 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, яка вже була готова для перепродажу, а також майже 4 млн грн в різній валюті, ймовірно отриманих злочинним шляхом. Вилучені продукти будуть передані військовим», — повідомили в ДБР.‎

Також, зазначили в ДБР, з метою відшкодування збитків вилучені десятки автомобілів на яких перевозили крадені продукти, а також чорнова документація, яка підтверджує протиправну діяльність.

Наразі одному з представників фірми повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). 

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам.

Читайте також: «‎Хочеш ПДВ — давай валютну виручку. Нові правила експорту зерна»‎ 

Нагадаємо, суд арештував активи власників GNT на понад $118 млн.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus