Снігурівський хлібозавод відновив роботу після деокупації

Хлібозавод у Снігурівці, що в Миколаївській області, після вимушеної перерви в майже 11 місяців відновив роботу.

Про це повідомила директорка «Снігурівського хлібозаводу‎» Надія Паламарчук, пише «Суспільне‎».

Відзначається, що окупанти розікрали та пошкодили обладнання, лишили після себе уламки. Попри це, після деокупації громади власники повернулися та знову печуть хліб для місцевих жителів.

«Коли ми приїхали на хлібзавод після деокупації, були одні стіни, і ті частково зруйновані. Частина вікон була розбита, обладнання не було‎»‎, — розповіла Паламарчук.

За її словами, незважаючи ні на що, вирішили відновити діяльність хлібозаводу. Замовили нове обладнання та відремонтували зламане.

«Перше, з чого ми почали, оскільки потрібна була електроенергія, — зібрали підстанцію. Запустили електроенергію, замінили частину дротів. Замовили пічку, поки спробували, вийшло не одразу. Поки ми це налагоджуємо. Старе обладнання з Миколаєва брали, жаровню купували‎»‎, — сказала власниця підприємства.

Відзначається, що до повномасштабного вторгнення хлібозавод виробляв 500-800 кг продукції на день. Станом на 9 лютого виготовляють близько 100 кг.

В асортименті подовий хліб, булочки з маком, повидлом та банановою начинкою, рулети. З часом планують збільшувати обсяги, але поки продукцію випікають виключно для жителів Снігурівської громади.

Читайте також: «‎Якби не війна. Згадали, яким прогнозувався 2022-й зерновий рік і що втратив український агросектор»‎

Нагадаємо, названо ТОП-10 виробників борошна.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus