Агросектор ввійшов у ТОП-3 пріоритетних напрямки у відновленні України

Президент Володимир Зеленський назвав три пріоритети у відновленні України та української економіки. Туди, зокрема, увійшли кібербезпека, енергетика та сільське господарство.

Про це йдеться в інтерв’ю виданню Welt.

За словами Зеленського, перший пункт є енергетичний сектор. Зокрема, українська влада хоче зробити його більш різноманітним.

«Я говорю не лише про природний газ та електроенергію з АЕС. Ми також вважаємо, що вкрай необхідно розвивати здатність диверсифікувати виробництво та зберігання енергії. Це нові технології, над якими я хочу працювати разом із США та Європою. Треба будувати електроакумулятори‎»‎, — розповів український лідер.

Другим пріоритетом є розвиток сільського господарства. Україні потрібно залучити партнерів до розвитку системи поливу та пов’язаної з нею логістики. Крім того, на думку Зеленського, потрібно створити нові зернові хаби в ЄС, Африці та Азії.

«‎Саме величезні хаби, куди ми можемо доставляти, а потім зберігати пшеницю, кукурудзу та всі інші культури, які вирощуються в Україні. Коли ці хаби будуть готові, ми зможемо перемістити туди наші товари. Ми вже говорили про це з кількома африканськими країнами — і їм подобається ідея будівництва зернових центрів. У цьому плані ми сподіваємося на партнерів з Європи, адже це потребує значних інвестицій. Не менш важливі заходи захисту в секторі питної води»‎, — пояснив президент.

Останній пріоритет стосується розширення кібербезпеки, оскільки рф постійно атакує Україну.

Читайте також: «‎Двічі втратити бізнес на Сході України і почати все з нуля на Заході: історія одного з найбільших зернових трейдерів Луганщини»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus