Через війну та блекаути Кернел знизив продажі рослинної олії на 17%

Рослинна олія
Рослинна олія
Джерело фото: Latifundist.com

Агрохолдинг «‎Кернел» у другому кварталі 2023 фінансового року (ФР, II кв. — жовтень-грудень 2022 року) знизив продажі рослинної олії на 17% порівняно з аналогічним періодом минулого ФР — з 416,5 тис. т до 344,7 тис. т.

Про це йдеться у оприлюдненому на сайті компанії звіті.

«Загальна переробка олійних культур у зазначений період знизилася на 34%, з 985,4 тис. т до 653,2 тис. т‎», — повідомили у ‎«‎Кернел».

Зниження обсягів виробництва і реалізації холдинг пояснив зупинкою роботи трьох із дев'яти її олійноекстракційних заводів (ОЕЗ) у Харківській області, зумовленою війною. 

Крім того, на виробничі показники групи вплинули російські ракетні обстріли української критичної інфраструктури, зазначено у звіті.

«Через регулярні відключення електроенергії ‎«‎Кернелу» довелося тимчасово призупинити операції з переробки на двох своїх заводах з переробки олійних культур протягом листопада-грудня 2022 року, в той час, як решта чотири олійноекстракційні заводи (ОЕЗ) відносно стабільно функціонували завдяки когенераційним теплоелектростанціям‎»‎, — пояснюється в повідомленні холдингу.

Згідно зі звітом, за перше півріччя 2023 ФР (липень-2022 —  грудень-2022) «‎Кернел» реалізував 546,8 тис. т соняшникової та ріпакової олії (-14% до аналогічного періоду 2022 ФР) і переробив 1,11 млн т олійних культур (-24%).

Читайте також: «‎Росіяни обкладали блокпости мішками з нашою селітрою. Як Ізюмський хлібопродукт пережив пів року окупації»‎ 

Нагадаємо, Кернел» вирішив ще більше сконцентруватися на поставках морем і у грудні придбав 100% терміналу з перевантаження соняшникової олії у порту Південний за $19,8 млн.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus