Ціни на кукурудзу в напрямку Європи знизились — аналітики

За підсумками минулого тижня на західних кордонах України дещо знизилися ціни на фуражну кукурудзу.

Про це пише «‎АПК-Інформ».

Так, ціни попиту на кукурудзу на кордоні з Польщею знизилися до 200-215 USD/т DAP, а з Угорщиною та Словаччиною – до 205-225 USD/т DAP.

Одним з чинників тиску на цінову ситуацію було зниження активності закупівель трейдерів у портах Великої Одеси на тлі невизначеності щодо продовження «зернової угоди» після сплину другого терміну її дії в березні та низьких темпів відвантажень на експорт за цим напрямком.

Крім того, на ціни вплинули подальші страйки польських сільгоспвиробників проти експорту українського зерна, яке обвалює ціни на їхню продукцію, попри анонсовану програму держпідтримки.

Також аналітики зазначають, що частково зниження цін було зумовлено й досить високими запасами кукурудзи в сільгоспвиробників, однак питання відносно її якості та прогнозоване скорочення посівних площ під зерновою обмежували вплив даного фактора.

Читайте також: «‎Вирощування ГМ-культур — не панацея від хвороб і шкідників. Та й економія сумнівна. Інтерв’ю з Юрієм Дробязко»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus