БЕБ запідозрило «Волошкове поле» Олександра Табалова в ухиленні від сплати податків — ЗМІ

Бюро економічної безпеки викрило схему ухилення від сплати 42,4 млн грн податків компанією з Кіровоградської області, яке належить народному депутату. 

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Детективи встановили, що службовці компанії протягом 2021 року завищили податковий кредит у деклараціях з податку на додану вартість. Підприємство документально оформлювало фінансово-господарські операції із закупівлі зернових культур у суб’єктів господарювання з ознаками «фіктивності».

«‎Використання такої схеми призвело до того, що в держбюджет не надійшло 42,4 млн грн»‎, — зазначають у БЕБ. 

За результатами обшуків детективи вилучили фінансово-господарські документи, які використовувалися під час скоєння кримінального правопорушення, і понад 7,8 млн грн готівкою.

У БЕБ не називають підприємство та прізвище депутата, але за інформацією «Інтерфакс-Україна» у правоохоронних органах, йдеться про ексдепутатів Верховної Ради VII скликання Олександра Табалова та його сина Андрія Табалова, а також про їхню компанію «Юрія», яка є виробником молочної продукції під ТМ «Волошкове поле».

Читайте також: «‎Андрей Табалов: Молочная промышленность Украины из лидера превратилась в аутсайдера»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus