Всупереч війні тваринники розширюють виробництво комбікормів — думка

Попри війну, аграрії продовжують будуватися. Торік наша компанія не зупинила реалізацію жодного із проєктів. Всього було введено в експлуатацію 6 об’єктів.

Про це в своєму блозі на Latifundist.com розповів керівник проєктів компанії «Сій Добро» Антон Водяник.

За його словами спостерігається тенденція у господарств-тваринників, які мали вже своє виробництво комбікорму, але невеликої потужності, наприклад 2 т/год, до розширення і підвищення продуктивності своїх установок.

«‎Так один із клієнтів підвищив продуктивність з 5 т/год до 7 т/год. А інший клієнт розширив своє виробництво за рахунок лінії виготовлення преміксів та системи грануляції. Крім того, оснастив своє господарство власним елеватором. Всі ці кроки були йому необхідні, щоб максимально не залежати від зовнішніх чинників»‎, — розповідає керівник.

Антон Водяник вважає, що будівництво елеватора також розв'яже питання зберігання врожаю на багато років вперед.

Після перемоги, додає Антон Водяник, розвиток тваринництва посприяє не тільки продовольчій стабілізації всередині країни, а й світовій. Адже після 24 лютого багато хто відчув, що світова продовольча безпека без України — крихка.

Поштовхом для розвитку, на думку фахівця, може стати мінімальна підтримка з боку держави невеликих господарств за умови збереження поголів’я, кормових добавок і ветеринарного забезпечення.

Читайте також: «‎Комбікормові заводи в умовах війни: розширення потужностей та енергонезалежність»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus