Єдиний в Україні виробник полімерних рукавів для зберігання зерна відновив роботу

Єдиний в Україні виробник полімерних рукавів для зберігання зерна «Планета Пластик» відновив свою роботу після російських обстрілів. Компанія планує виготовляти полімерні рукави для сезону 2023.

Про це йдеться у матеріалі Elevatorist.com «Планета Пластик: попри війну ми можемо покрити 200% потреб у зернових рукавах в Україні».

«Я зараз не можу назвати точну цифру, скільки саме рукавів зробимо за цей рік, але з впевненістю кажу, що ми можемо покрити ринок України на 200% — можемо закрити всі потреби аграріїв, помножені на два», — розповів директор підприємства Костянтин Ващенко.

За його словами, минулого року українські аграрії освоїли технологію зберігання зерна у рукавах досить швидко. Довгий час фермери ставилися до цього насторожено. У 2022 році в рукавах зберігали вже близько 15 млн т зерна.

«Раніше багатьом було дуже складно наважитися перейти з класичного зберігання. Взагалі нам всім важко переходити до чогось нового. 2022 рік дав поштовх для цього. Технологія економніша, зручніша та досить проста в освоєні і, я думаю, що всі, хто використовував зернові рукави минулого року, зрозуміли, як багато плюсів вони мають. Не просто так вже більш як 30 років увесь світ саме таким чином зберігає свої врожаї», — пояснив Ващенко.

В компанії зазначають, що у 2022 році зацікавленість та потреба у полімерних рукавах серед аграріїв були нетипово високими, однак яким буде у цьому плані 2023-й — невідомо. По-перше, незрозуміло, скільки полімерних рукавів залишилося у фермерів, які отримували їх за програмами підтримки. Також невідомо як пройде посівна.

«Планета Пластик» планує відновити експорт полімерних рукавів для зберігання зерна, який призупинився через війну. До початку війни компанія постачала рукави у 20 країн світу, зокрема в країни Європи, Індію, Австралію, Казахстан та інші.

Нагадаємо, в липні в Україну завезли полімерні рукави для зберігання 10-15 млн т зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus