Експерт розповів, як контролювати стан зерна в полімерному рукаві

Якість зерна, яке зберігається в полімерних рукавах необхідно перевіряти постійно. Оскільки рукави можуть бути 60, 75 або й 90 м довжиною, в різних частинах цього рукава періодично беруться проби зерна, вимірюється його температура і вологість.

Про це в інтерв'ю Kurkul.com розповів директор компанії «Аркад Агро Сервіс», яка надає послуги зі зберігання зерна в рукавах, Денис Мадрига.

«Також існують спеціальні клапани, які можна розмістити в рукавах і брати проби через них. Можна помітити негаразди і візуально, коли було недотримання показників вологості зерна, закрили рукав, то він може надутися, там відбуваються відповідні процеси», — говорить Мадрига.

Він додає, що можна і тактильно відчути температуру полімерного рукава. Якщо він гарячий, це значить, що є якісь порушення.

Читайте також: Експерт розповів, які культури краще зберігаються в полімерних рукавах

Експерт зазначає, що в середньому зерно в полімерних рукавах може зберігатися в межах 12-18 місяців. Щоб не було втрат якості, треба дотримуватися певних умов, але основне для культур — дотримання вологості згідно зі стандартами ДСТУ. Якщо вологість вища, то зерно в рукавах буде зберігатися менший термін.

Компанія переважно використовує українські рукави виробництва «Планета Пластик», оскільки вони найбільш доступні на ринку — по хорошій ціні та з хорошою якістю.

Нагадаємо, український виробник полімерних рукавів для зберігання зерна «Планета пластик» відновлює експорт продукції ТМ Harwell.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus