Експерт розповів, які культури краще зберігаються в полімерних рукавах

Для якісного зберігання зерна у рукавах потрібна спеціальна техніка, а саме машини для зернопакування та розпакування. Принцип роботи пакувальних машин простий: зерно засипають у завантажувальний бункер, звідки шнековим конвеєром воно транспортується в тунель і ущільнюється. Машина для розпакування теж має шнековий механізм. І саме через таку специфіку машин є один нюанс.

Про це в матеріалі Latifundist.com «Cygnet Agrocompany: Одна із переваг зберігання зерна та силосу в полімерних рукавах — від­сутність за­моро­жених кош­тів» розповів начальник елеватора «Сігнет-Центр» у с. Андрушки Сергій Гуцулюк».

«У порівнянні зі зберіганням зерна в силосах, у рукавах збільшуються механічні втрати та трохи більше травмується зерно, але це суттєво на якість не впливає. Це відбувається через шнековий механізм у машинах. Кукурудза досить крихка культура, а особливо, коли вона пересушена, то під час вивантаження починає битися і колотися. По сої теж — може лопнути оболонка і через це збільшується олійна домішка. А от пшениця та ячмінь просто ідеально підходять для такого зберігання», — розповідає Сергій Гуцулюк.

Хоча, як говорить Сергій Гуцулюк, це не є якоюсь великою проблемою для господарств. Бите зерно можна використовувати на корм для тваринництва. Саме так і роблять у Cygnet.

Нагадаємо, український виробник полімерних рукавів для зберігання зерна «Планета Пластик» відновлює експорт продукції ТМ Harwell.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus