Пшеницю в полімерних рукавах можна зберігати більше двох років — аграрій

Агрофірма «Хлібодар» зберігає пшеницю в полімерних рукавах з 2021 року, тобто більше двох років.

Про це йдеться в матеріалі «Полімерні рукави виручають при проблемах з реалізацією зерна — досвід господарства» на Elevatorist.com.

В господарстві розповідають, що зберігають в рукавах ТМ Harwell українського заводу «Планета Пластик» всі культури. Але якщо із реалізацією соняшника та кукурудзи легше, особливо із соняшником, то із пшеницею дуже складно, тому вона і затрималась.

«Соняшник пішов на переробні заводи, кукурудза поїхала за кордон, але з пшеницею є проблеми. У нас вона доволі непоганої якості — є другий, третій і четвертий класи. Але якщо ми говоримо за цей рік, то пшениця їхала на експорт у січні-лютому. З березня вона як «зависла у повітрі», так і висить до цієї пори. Все на паузі», — розповідає перший заступник генерального директора агрофірми «Хлібодар» Сергій Коренюк.

Пшеницю, що лежить у рукавах ТМ Harwell із 2021 року в господарстві постійно перевіряють на якість — вона відповідає стандартам. Підтвердженням цьому є і відсутність рекламацій з боку покупців. У січні поточного року партія такої пшениці поїхала на експорт.

Читайте також: Агрейн збільшить обсяги зберігання зерна в рукавах

Але щоб перестрахуватися, в цьому році в господарстві прийняли рішення дістати цю пшеницю з рукава та перепакувати.

«Дістаємо пшеницю, провітрюємо, переворушуємо, відбираємо, де є проблемні місця, сепарируємо, даємо їй подихати, і плануємо через місяць — два знову запаковувати, для того, щоб зберігати далі. Це вперше за два роки», — додав Коренюк.

Нагадаємо, що закладання корму в рукави для зерна може збільшити термін його зберігання.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus