Колишній директор Луцького КХП отримав 10 років ув'язнення

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) визнав колишнього директора Луцький КХП №2 винним у розтраті зерна на 56 млн грн. Він проведе 10 років за ґратами.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

За версією обвинувачення, «Аграрний фонд» в листопаді 2013 року передав зерно на відповідальне зберігання до «Луцького КХП №2».

«Його тодішній керівник Степан Москвич без отримання дозволу Аграрного фонду відвантажив зерно комерційним структурам, які не оплатили його вартість. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора Леонід Тимофіюк. Внаслідок цих дій з елеватора вивезли понад 26 тис. т зерна, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало понад 56 млн грн збитків», — йдеться у повідомленні.

Ексдиректор КХП Степан Москвич отримав 10 років ув'язнення з конфіскацією майна (понад 50 об’єктів нерухомості, корпоративні права 6 юридичних осіб та автомобіль BMW X5), а ексначальник елеватора Леонід Тимофіюк  7,5 років ув'язнення з частковою конфіскацією майна.

До того ж, після відбуття ув'язнення обоє не зможуть три роки претендувати на посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Нагадаємо, Луцький КХП №2 має виплатити 319 мільйонів гривень боргу. Таке рішення ухвалив Господарський суд Волинської області, задовольнивши позов Держрезерву проти КХП. Засідання суду відбулося 23 лютого.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus