Збирала зерно для росіян — на Харківщині судитимуть депутатку

Депутатку-власницю декількох сільгосппідприємств із Шевченкового Харківської області судитимуть за співпрацю з російськими окупантами. Вона передала до Бєлгородської області 250 т насіння соняшника.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними прокуратури підозрювана:

  • надала складські приміщення, які належить її фермерським господарствам, для розміщення там російських окупантів;
  • перереєструвала свої сільгосппідприємства, щоб сплачувати податки до російської казни;
  • наказувала своїм працівникам зібрати пшеницю, горох, ячмінь та гірчицю, щоб передавати їх росіянам;
  • віддала окупантам 250 т насіння соняшника врожаю 2021 року, який вивезли до Бєлгородської області.

«За підтримки окупантів жінку було призначено на посаду керівника т. зв. «союза фермеров Шевченковского района Харьковской области». Вона проводила переговори з керівниками місцевих сільськогосподарських підприємств, під час яких схиляла їх входити до складу окупантського «союзу фермерів», — йдеться у повідомленні.

Зараз підозрювана перебуває під вартою. Прокуратура направила щодо підозрюваної обвинувальний акт за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру у колабораціонізмі 56-річному чоловіку. Він незаконно обійняв посаду виконувача обов’язків директора «Балаклійського хлібоприймального підприємства» під час окупації міста росіянами.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus