Кернел модернізував залізничну логістику

Компанія «Кернел» придбає 400 танк-контейнерів для перевезення олії, оскільки класичних вагонів-зерновозів в Європі дуже мало і це унеможливлює виконання планів перевезень компанії. 

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Крім того, був підписаний довгостроковий контракт з польськими партнерами про виготовлення 2000 залізничних контейнерів з комплексом послуг з перевезення. Наразі Kernel має в оперуванні 1440 контейнерів від польських партнерів, а також 100, побудованих українським Дослідно-механічним заводом «Карпати», — йдеться у повідомленні.

Оскільки контейнери потрібно перевозити на платформах, компанія побудувала під свої контейнери платформи, а також заключила довгострокові контракти з будівництва платформ з польськими та українськими виробниками.

Більшість контейнерів задіяні для внутрішніх перевезень. У грудні 2022 року вдалося досягти показників 52 тис. т зернових для експорту через порт.

«Придбання та будівництво танк-контейнерів та платформ для них — це рішення для диверсифікації та доступності рухомого складу для перевезення власних об’ємів як по Україні, так і до Європи. Наявність контейнерів додає компанії гнучкості, стійкості та швидкості перевезень у напрямку європейських коридорів. Можна переставляти контейнери з широких платформ на вузькі та їхати до портів Німеччини, Прибалтики і Нідерландів. Адже всюди в Європі є розвинена інфраструктура для контейнерних відправлень», — розповів керівник служби залізничної логістик Михайло Кравченко.

Нагадаємо, компанія «Кернел» у співфінансуванні з USAID планує закупити обладнання для терміналу на Дунаї. Він знаходиться в порту Рені і спеціалізується на перевалці соняшникової олії та шроту.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus