Врожай сої в Україні збільшився на 7%

У 2022 році Україна зібрала 3,7 млн т сої, що на 7% більше за попередній врожай. Посівна площа під соєю складала 1,5 млн га.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

«Близько 658 тис. т української сої (17,5% загального виробництва) було сертифіковано як таку, що відповідає принципам сталості. Тобто вона не є генномодифікованою та вирощена на земельних ділянках без вирубки лісів та зміни цільового землекористування, згідно стандартів Асоціації «Дунайська Соя»— йдеться у повідомленні.

Це гарантує суворе дотримання норм ЄС щодо системи захисту рослин, скорочення викидів парникових газів і простежуваності до поля. Ці норми містяться в нових вимогах ЄС щодо поставок сировини, ризикованої для лісів та еко-систем. Вступ у дію нових правил регулювання ЄС (EU FECR) заплановано на 2024 рік.

У міністерстві зазначають, що такого значного результату вдалося досягти завдяки реалізації Програми Протеїнового Партнерства. Вона спрямована на стимулювання виробництва не-ГМ сої сталим способом для подальших поставок в країни Європи.

Нагадаємо, у січні українські компанії експортували 406 тис. т сої, що є найвищим показником місячного експорту протягом останніх років.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus