Аграрії Бахмутського району втратили майже 30 тис. га земель через війну

Два найбільші аграрні підприємства Бахмутського району втратили через війну майже 30 тис. га сільськогосподарських земель.

Про це йдеться в матеріалі на Latifundist.com «Втрати агрохолдингів у війні з росією: земельний банк»

До повномасштабного вторгнення «Бахмут Агро» вирощувала зернові та олійні культури. Територіально знаходилася у с. Яковлівка Бахмутського району. Зараз це село окуповане і знаходиться близько до лінії фронту. Цифри щодо земельного банку компанії різняться. У відео за 2021 рік вказано, що це найбільше агропідприємство у Бахмутському районі із земельним банком 18 тис. га. 

«Двічі довелося втратити свої активи і «Бахмутському аграрному союзу». До 2014 року агрохолдинг мав замкнений виробничий цикл — від вирощування сировини та виробництва власних комбікормів, яловичини, свинини, м’яса птиці й до реалізації готової продукції», — йдеться в матеріалі.

Після окупації частини Донецької області у 2014 році компанія тримала у прифронтовому селищі Новолуганське Донецької області більш ніж 90 тис. свиней. Навесні 2022 року більшість поголів’я було вивезено, приблизно 17 тис. свиней загинуло через обстріли і неможливість завезти корми та медпрепарати. Земельний банк станом на 2020 рік складав 10 тис. га.

Читайте також: Втрати агрохолдингів у війні з росією. Спойлер: великі, але всі планують відбудовуватися

Нагадаємо, збитки підприємств аграрно-промислового комплексу Донецької області через війну оцінюють у 2 млрд 869,7 млн грн. Зараз під тимчасовою окупацією знаходиться 643,7 тис. га. Це 36% від площі, яка була підконтрольна Україні до повномасштабного вторгнення.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus