Біоенергетичне підприємство імпортувало з Африки карбамід на запит від фермерів

Компанія «Біоенерджі-Вінниця» (M-Grain) імпортувала карбамід з Нігерії, щоб задовольнити потреби в добривах конкретних господарств.

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Наш агресивний сусід (росія — прим. ред.) великий гравець на ринку азотних добрив, і багатьом українським підприємствам було економічно доцільно використовувати продукцію саме російського виробництва. Проте після 24 лютого питання походження добрив стало принциповим. Тому пошук альтернативних виробників та постачальників став критично важливим напередодні посівної компанії», — розповідає генеральний директор компанії Кирило Злочевський.

В «Біоенерджі-Вінниця» розглядали декілька країн виробників та логістичних ланцюгів та зрештою закупили карбамід з Нігерії. Альтернативою були поставки азербайджанських добрив через порти Грузії, що значно вигідніше в плані вартості логістики. Однак в компанії не були готові брати ризик фактичного походження товару (а саме виробництва росії).  

За словами Злочевського, «Біоенерджі-Вінниця» імпортувала в Україну добрива під замовлення конкретних господарств, що дозволили уникнути неліквідних залишків. Крім того, компанія отримала синергію від зустрічних потоків з експорту зернових вантажівками/баржами, та використанням цих самих транспортних засобів для імпорту добрив. Це дозволило знизити вартість логістики на понад 30%. В наступному сезоні компанія планує продовжувати працювати над розширенням асортименту продуктів.

Нагадаємо, Черкаський «Азот», що входить до OSTCHEM (азотний холдинг Group DF), у січні-лютому 2023 року виготовив 235 тис. т. мінеральних добрив. Це на 23% більше, ніж в аналогічний період минулого року (191,7 тис. т).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus