Концесіонер порту Ольвія не планує покидати український ринок

Катарська компанія QTerminals, яка є концесіонером морського порту «Ольвія» у Миколаєві, планує продовжувати працювати на українському ринку попри те, що порт не функціонує.

Про це розповів представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх в інтерв’ю Укрінформу. Він зустрічався з директором QTerminals.

«Ми дуже серйозно на рівні уряду і компаній поговорили з катарською стороною необхідність залучення миколаївських портів, в тому числі «Ольвії», до Чорноморського зернового коридору, і звернулися з проханням апелювати до ООН і турецької сторони, аби натиснути на росію і змусити погодитися на це», — розповів Субх.

До того ж, катарська сторона, попри те, що порт не функціонує, зберегла робочі місця для українських працівників і продовжує повністю виплачувати заробітну платню.

«Керівник QTerminals також наголосив, що катарська сторона не має наміру виходити з українського ринку. Наразі вона використовує одне з положень договору про настання форс-мажорних обставин, а після того, як сплине визначений термін його дії, налаштована на його продовження», — зазначив дипломат.

Він додав, що катарська сторона вірить у перспективність цього проєкту і бачить необхідність залишатися тут, у тому числі аби допомогти українцям.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський морський порт продали на аукціоні з другої спроби за 220 млн грн. Стартова ціна за порт була 93,7 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus