Війна в Україні негативно вплинула на німецький ринок добрив

Через високі ціни на газ та війну в Україні продаж добрив в Німеччині різко скоротився. Він знижувався протягом багатьох років, однак такі різкі падіння є винятковими.

Про це свідчать дані Федерального статистичного управління, пише «Європейська правда» з посиланням на SZ.

«Азот є основним елементом живлення для рослин та найважливішим добривом з точки зору кількості. У 2021-2022 маркетинговому році його продажі впали на 13% до 1,1 млн т, згідно з даними Федерального статистичного управління», — пише видання.

До того ж, в цьому році фермери також поки що неохоче купують добрива. Одним із можливих наслідків цього є нижчий врожай. Але, ймовірно, менше використання добрив тягне за собою зниження надходження азоту до ґрунтових вод.

Що стосується фосфорних добрив, відомство з Вісбадену повідомило про 40% падіння продажів до трохи менше ніж 115 тис. т. Продаж калійних добрив склав 306 тис. т, що на 31% менше.

Нагадаємо, Черкаський «Азот», що входить до OSTCHEM (азотний холдинг Group DF), у січні-лютому 2023 року виготовив 235 тис. т. мінеральних добрив. Це на 23% більше, ніж в аналогічний період минулого року (191,7 тис. т).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus