Виробництво овочів та фруктів на Півдні Ізраїлю зупинене. Серед фермерів є поранені і загиблі


Джерело фото: Puerrtto.livejournal.com

Виробники овочів та фруктів, які працювали на Півдні Ізраїлю змушені зупинити виробництво після нападу ХАМАС. 

Про це 9 жовтня повідомила FreshPlaza

Омер Кемпа з Europe Retail Packing B.V. (Ізраїль) у коментарі виданню сказав, що ситуація на Півдні нестабільна. Багато фермерів на працюють. Серед викрадених є 60 тайських робітників.

Також вважається, що серед вбитих і поранених під час нападів є фермери.

На Півдні вирощували авокадо, моркву, картоплю та інші польові культури, які потім експортували по всьому світу.

У свою чергу Орон Зів, ізраїльський експортер фруктів і овочів, говорить, що у південній частині країни закриті пакувальні центри. А от на Півночі виробники намагаються відправляти на експорт свою продукцію, хоча ситуація у портах, зокрема, порту Ашдот незрозуміла.

За словами Орона Зіві, порт Хайфа працює. Відкритий і головний міжнародний аеропорт ім. Бен-Гуріона у Тель-Авіві.

«Ситуація може змінюватися з години на годину. Ми все ще намагаємося завантажувати контейнери. У нас також є фрукти, які знаходяться в стадії дозрівання. А от новий урожай буде важко зібрати, бо багато робітників є резервістами і їх призивають служити в армію. Ця ситуація матиме дуже серйозні наслідки для фруктового бізнесу, хоча поки про це і зарано говорити», — сказав Орон Зів.

На Півночі Ізраїлю, ближче до Західного берега та навколо нього, виробники свіжих овочів та фруктів продовжують працювати у звичайному режимі, каже Амір Порат, генеральний директор компанії Gezer Shluhot, яка є великим виробником та експортером моркви.

 «На даний момент усі співробітники нашої компанії живі та неушкоджені. На щастя, на Півночі Ізраїлю все ще спокійно. Ми сподіваємося, що так і залишиться, і молимося за мирні часи», — прокоментував ситуацію Амір Порат.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus