Болгарські аграрії заблокували рух на чотирьох прикордонних переходах, причина — українське зерно

Болгарська національна асоціація виробників зерна у середу почала триденну акцію протесту. Аграрії вимагають не поширювати на Болгарію дію європейського регламенту про безмитне ввезення товарів аграрного походження з України.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Болгарське національне радіо.

Європейські фермери вимагають збільшити компенсацію за надлишок українського зерна

Читати також

За словами голови асоціації Костадина Костадинова, ринок збуту для болгарського зерна відсутній, а до збору врожаю залишилося два місяці. Новий урожай ніде буде зберігати, і ситуація навряд чи покращиться, якщо український імпорт сільськогосподарських товарів до країни продовжиться.

Аграрії планують щодня до 31 березня з 10 до 11 години ранку блокувати важкою технікою чотири прикордонні переходи вздовж північного кордону: у Видині, Русе, Силистрі та Кардамі.

«Сьомого числа (7 квітня — прим. ред. ) румунські колеги заблокують порт Констанца, дорогу до кордону, і ми будемо окремо. Потім, можливо, вийдемо на спільні дії», — додав Костадинов.

Зерновики також очікують підтримки від міністра сільського господарства.

Нагадаємо, Європейська комісія мала виділити €56 млн Румунії, Болгарії та Польщі, оскільки вони зіткнулися з напливом українського зерна, що знижує місцеві ціни. Польща мала отримати €30 млн, Болгарія — близько €17 млн, а Румунія — €10 млн. Ця сума може бути подвоєна за рахунок співфінансування з бюджетів країн-членів ЄС. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus