Шантаж з боку росії не має підстав — Чайківський про «зернову угоду»

Відповідно до угоди України з ООН та Туреччиною, «зернова угода» має продовжуватися автоматично на 120 днів, якщо жодна зі сторін не має претензій.

Про це розповів член Комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, пише USM.

Він зазначив, що шантаж з боку росії не має підстав. Однак Україна готова сама страхувати судна, які заходять до портів Одещини. Для цього у держбюджет заклали близько 20 млрд грн.

«Те, що сьогодні заявляє російська федерація, — ні в якому разі не торкається угоди, яка підписана між Україною, Туреччиною та ООН. Ми не маємо сьогодні абсолютно ніяких юридичних відносин з російською стороною», — додав Чайківський.

Зазначимо, що міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що «зерновий коридор» буде продовжено на 120 днів. 

Однак у МЗС росії заявили, що погоджуються продовжити дію «зернової угоди» на 60, а не на 120 днів та висунули вимоги щодо її продовження.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus