Різке зниження цін на Остхем сколихнуло ринок, але загалом вартість КАС змінилася незначно — Barva

Різке зниження Остхемом рекомендованої ціни на КАС-32 до 19000 грн/т (на 34%) стало певним шоком для ринку і торгівля спочатку зупинилася. Згодом ринок ожив, але слідувати за Остхемом ніхто не поспішав і ціни в основному мало змінилися.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Торгові компанії та виробники почали поступово підлаштовуватись під новий рівень, однак до рівня ціни Остхему поки не опустився ніхто. Імпортери завозили КАС по вищим цінам, хоча її й не багато в країні й в основному все розпродається ще до заходу в країну. Складніше з ситуацією у тих торгових компаній, які брали КАС у виробників по вищих цінах і тепер змушені продавати по новій», — повідомляють аналітики.

Водночас КАС за новою ціною можна отримати тільки через певний час, а сезон наближається впритул і може виникнути ситуація, подібна до селітри є більш дешевий товар, однак він не може бути поставлений одразу, але в наявності є більш дорогий.

Ціни на КАС в Україні:

  • ДніпроАзот залишив ціни на КАС-32 та КАС-28 на рівнях 28 тис. грн/т та 25 тис. грн/т.
  • Марки КАС-32, КАС-30 + 1S, КАС-26 + 4S виробництва Гросдорфа 23 тис. грн/т, 22 тис. грн/т та 21,5 тис. грн/т. Водночас перші дві марки за такими цінами продаються з 10 квітня.
  • Ціни від Фрея на КАС-32, КАС-30, КАС-28, КАС-26 + 2S знизились до 26 тис. грн/т, 24,5 тис. грн/т, 23 тис. грн/т, 23,2 тис. грн/т.
  • Ціна на туркменську КАС-32 вчергове знизилась і складає 26 тис. грн/т, FCA Сарата.
  • Польські КАС-32 та КАС-28 пропонувалися по 25 тис. грн/т та 22,5 тис. грн/т з доставкою.

За прогнозами, ціни на КАС будуть стабільними, однак можуть знижуватися. Попит зростатиме із наближенням сезону. Імпорт збільшуватиметься, а ціни будуть нижчими завдяки зниженню світових цін. Скорочення цін на карбамід і селітру дасть змогу «неіндустріальним» виробникам пропонувати більш дешеву КАС.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus