Польща планує обмежити ввіз українського зерна

Польща готується запровадити обмеження щодо ввозу зерна з України. Це необхідно, щоб імпорт не дестабілізував ситуацію на її ринку.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише Wprost.

«Ми готові допомогти — взяти це зерно та експортувати до Африки. Але ми не згодні, щоб це зерно потрапило на наш ринок і дестабілізувало його. Я розпорядився запровадити правила, які обмежать вплив українського зерна на Польщу», — сказав Моравецький.

Польща вже надіслала листа до Єврокомісії для ухвалення «радикальних рішень». Крім того, Варшава готова йти на конфлікт щодо обмеження українського експорту.

Читайте також: Польські фермери закидали міністра сільського господарства яйцями через українське зерно. Чи дійсно винні українські експортери?

«Криза є такою потужною, що на сьогоднішній день ми заразом розглядаємо ті інструменти, на застосування яких ми не маємо згоди від Єврокомісії. Я говорю це відверто. За кращого з варіантів на нас чекає віддалене у часі покарання», — додав Моравецький.

Також уряд країни готується запровадити субсидії для фермерів на перевезення пшениці та кукурудзи до портів Балтії.

Нагадаємо, Румунія та Польща вимагають збільшити компенсацію від Європейської комісії, яку їм призначили через наплив українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus