На фермерських протестах у Польщі просувають проросійські меседжі — експерт

Об’єднання польських фермерів Oszukana Wieś («Ошукане село»), яке виступає проти ввозу українського зерна і погрожувало зірвати візит Володимира Зеленського до Польщі, може бути пов'язане з проросійськими силами. 

Про це повідомляє засновник Центру досліджень сучасного середовища безпеки Міхал Марек.

Читайте також: Шалений експорт. Дорога зерна через Польщу

«Спільнота «Ошукане село» викликає серйозний інтерес у людей, пов'язаних із Конфедерацією Польської Корони, які на південному сході нашої країни відомі своєю антиукраїнською позицією», — пише експерт.

Раніше з'явилася інформація, що «Ошукане село» погрожує зірвати анонсований приїзд Володимира Зеленського.

«Це досить тривожні повідомлення, особливо в контексті активізації проросійських кіл у Польщі, яка триває вже кілька місяців (стосується, в тому числі, і передвиборної кампанії)», — зазначив Міхал Марек.

Читайте також: Зелене світло соєвому шроту з України і червоне — для зерна. Що відбувається на польському ринку?

За його словами, під час візиту Зеленського можлива підвищена активність груп, що лобіюють зближення з російським посилом, що призведе до знецінення іміджу українського президента та підриву важливості візиту. Прибічники росії намагатимуться переконати поляків у тому, що підтримка, надана Україні, нібито не в інтересах Польщі та суспільства.

Нагадаємо, об’єднання польських фермерів Oszukana Wieś («Ошукане село») домовилось з урядом про виконання 11 вимог, зокрема посилення прикордонного контролю, компенсації та пільгові кредити. Однак в понеділок вони заявили, що жоден із пунктів так і не було виконано.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus