Raiffeisen Bank International ухвалив рішення з приводу своєї російської «дочки»

Raiffeisen Bank International (RBI) заявив про намір продати або вивести зі свого складу Райффайзенбанк росія.

Про це повідомляє пресслужба RBI.

«З початку війни в Україні RBI інтенсивно працював над оцінкою всіх варіантів майбутнього Райффайзенбанку в росії. Ми оцінили ці варіанти в інтересах усіх зацікавлених сторін Райффайзенбанку, аж до виходу з Райффайзенбанку в росії включно. Група RBI та її зацікавлені сторони перебувають у безпрецедентній ситуації, і ми усвідомлюємо невідкладність дій, викликаних війною», — йдеться у повідомленні.

Однак Райффайзенбанк продовжить деякі банківські операції в росії, щоб відповідати умовам банківської ліцензії, а також підтримуватиме клієнтів, у тому числі тих, які постраждали від скорочення ділової активності в рф.

Після рішення RBI Group про подальше скорочення своєї діяльності в рф, Райффайзенбанк росія продовжить скорочувати кредити клієнтам і скорочувати загальний обсяг валютних операцій. Це призведе до зменшення розміру платіжного бізнесу RBI Group.

В компанії зазначають, що наслідком зниження ділової активності в росії стане зниження доходу, отриманого Райффайзенбанком росія.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни. Причиною стало продовження роботи банку в росії та офіційне визнання так званих «днр» та «лнр» через своє представництво в рф.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus