Парламент закликав засудити енергетичний тероризм росії в Україні

Верховна Рада України закликала світ визнати і засудити енергетичний тероризм росії в Україні. Відповідна заява була ухвалена парламентом вчора, 1 грудня.  

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

«‎У документі Рада закликає прискорити надання сучасних систем протиповітряної та протиракетної оборони, необхідних для захисту України, пришвидшити постачання високовольтного обладнання для термінового відновлення безперебійного живлення критичної інфраструктури, а також посилити санкції», — йдеться у повідомленні нардепа. ‎ 

Також парламент наголошує про необхідність кроків із створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування воєнних злочинів рф.

Окремо в заяві закликають міжнародну спільноту згуртуватися та відповідно до міжнародних стандартів і процедур визнати росію державою-спонсором тероризму, а її злочинні дії проти України — геноцидом українського народу.

Нагадаємо, що внаслідок російських ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України 23 листопада 90% її території залишилося без світла, що негативно позначилося на логістиці, перевалці та загалом роботі локального експортного ринку. 

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російська федерація названа терористичним режимом.

Німеччина визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus