Польща отримає 60 млн євро компенсації через наплив українського зерна

Польща домовилась із Європейською комісією про компенсацію для польських фермерів. Вона необхідна, щоб покрити збитки, які їм завдає безмитний експорт зерна з України.

Про це прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький написав у Facebook.

«Польща отримає ще одну фінансову компенсацію від ЄС! Цього разу за збитки, спричинені імпортом українського зерна. Це майже 30 мільйонів євро від ЄС плюс друга сума з державного бюджету загалом близько 280 мільйонів злотих (59,8 мільйона євро)», — написав Моравецький.

За його словами, з проханням підтримати фермерів через експорт українського збіжжя також звернулися прем’єри ще п’яти країн, але не уточнив, які саме.

Польські фермери закидали міністра сільського господарства яйцями через українське зерно. Чи дійсно винні українські експортери?
Читати також

Нагадаємо, Європейська комісія мала виділити €56 млн Румунії, Болгарії та Польщі, оскільки вони зіткнулися з напливом українського зерна, що знижує місцеві ціни. Польща мала отримати €30 млн, Болгарія — близько €17 млн, а Румунія — €10 млн. Ця сума може бути подвоєна за рахунок співфінансування з бюджетів країн-членів ЄС. 

Однак Румунія та Польща вимагають збільшити компенсацію від Європейської комісії, яку їм призначили через наплив українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus