Основну міжнародну фінансову підтримку мають отримувати фермери, а не агрохолдинги — лист

Виконавчий директор американського Інституту Окленду Анурадха Міттал закликав Світовий банк, Міжнародний Валютний Фонд та Європейський банк реконструкції та розвитку припинити фінансування українських агрохолдингів, натомість підтримати українських фермерів.

Про це йдеться у відповідному листі, пише AgroPolit.com

Анурадх Міттал зазначив, що великі агрокомпанії та олігархи отримують значне фінансування від ЄБРР та Міжнародної фінансової корпорації Світового банку, в той час як фермери вимушені працювати з обмеженими обсягами землі та недостатнім фінансуванням.

«Необхідно кардинально змінити свій підхід. Закінчення війни має стати моментом та можливістю переосмислення економічної моделі, в якій більше не домінують олігархія та корупція, а земля та ресурси контролюються та приносять користь усім українцям. Це стане основою для трансформації аграрного сектору для того, щоб зробити його більш демократичним, екологічно та соціально стійким», — йдеться в листі.

Автор листа вважає, що основну фінансову підтримку мають отримувати українські фермери, оскільки саме вони відіграють ключову роль у забезпеченні внутрішнього ринку продовольством.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть кредит у розмірі $100 млн дочірній компанії агрохолдингу МХП — «МХП Фуд Трейдинг».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus