Смак до сільського господарства на Донбасі у росіян пропав — гендиректор HarvEast

Після часткової деокупації Херсонської області в листопаді минулого року у росіян пропав смак до сільського господарства на Донбасі. З донецьких активів HarvEast загарбники почали вивозити техніку.

Про це в інтерв'ю Latifundist.com розповів генеральний директор компанії HarvEast Дмитро Скорняков.

За його словами, після окупації Донеччини, росіяни відразу приїхали з автоматами до HarvEast. Вони почали відбирати майно і ділити між собою. Між ними навіть виникали сутички: хто яке майно забере.

«Наші активи там (в Донецькій області — прим. ред.) роздерибанили. Частину привласнили ватажки «ДНР», а частину — росіяни. Точної інформації щодо того, кому належать активи, у мене немає. За чутками, можливо, і дійсно, сину Ткачьова (колишнього міністра сільського господарства росії — прим. ред.)», — розповів Скорняков.

Він зазначає, що, ймовірно, з іншими агровиробниками у росіян було два типи відносин. Вони пропонували їм перереєструватися по російському законодавству та платити податки у російську казну. Причому бажано це було зробити на камеру, публічно, підтримати окупацію.

«Тоді ці підприємства могли працювати спокійно. Ті, хто відмовлялися, або залишалися без майна, або… якось домовлялися, щоб від них відстали з реєстрацією. Але це суто мої здогадки», — говорить Дмитро Скорняков.

Нагадаємо, що агрохолдинг HarvEast, який належить Рінату Ахметову, обробляв 98 тис. га (із 120 тис. га) в Донецькій області. В березні 2022 року компанія втратила зв'язок зі своїми активами.

Читайте також: Дмитро Скорняков: Всі зернові цього року працюють у нуль

За інформацією The Wall Street Journal, російська компанія соратника путіна «Агрокомплекс імені Ткачова‎»‎ ‎захопила 40 тис. га землі компанії HarvEast.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus