Питання експорту українського зерна до Польщі вирішиться найближчими тижнями — Зеленський

Під час переговорів України із польським керівництвом у середу, 5 квітня, вдалося вирішити проблему, на яку нарікали польські фермери — експорт українського зерна до Європейського Союзу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з польським прем’єром Матеушем Моравецьким, пише Європейська правда.

«Ми обговорювали питання щодо польських і українських фермерів. Ми знайшли вихід. Тому що не може бути будь-яких питань, складнощів між такими близькими партнерами і реальними друзями, як Польща і Україна», — сказав Зеленський.

Однак він не уточнив, про які саме рішення йдеться. За його словами, всі питання у цьому конфлікті будуть вирішені протягом найближчих двох-трьох тижнів.

Читайте також: Зелене світло соєвому шроту з України і червоне — для зерна. Що відбувається на польському ринку?

Зазначимо, що об'єднання польських фермерів «Ошукане село» погрожувало зірвати приїзд Володимира Зеленського.

Засновник Центру досліджень сучасного середовища безпеки Міхал Марек вважає, що ця організація може бути пов'язана з проросійськими силами.

Нагадаємо, Польща планувала запровадити обмеження щодо ввозу зерна з України і надіслала листа до Єврокомісії для ухвалення «радикальних рішень». Це необхідно, щоб імпорт не дестабілізував ситуацію на її ринку. Крім того, Варшава готова йти на конфлікт щодо обмеження українського експорту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus