Перешкоди для експорту російського зерна та добрив повинні бути усунені — міністр закордонних справ Туреччини

Туреччина виступила за усунення перешкод для експорту російського зерна та добрив, хоча фактично він не перебуває під санкціями. 

Про це стало відомо в ході зустрічі міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова та міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, пише Reuters.

«Ми надаємо великого значення продовженню угоди. Не тільки для експорту зерна та добрив з росії та України, але й для припинення світової продовольчої кризи. Ми також згодні з тим, що перешкоди для експорту російського зерна та добрив повинні бути усунені. Необхідно вирішити питання для подальшого продовження «зернової угоди» — зазначив Чавушоглу.

У той час як російський експорт продовольства та добрив не перебуває під радикальними західними санкціями, москва заявляє, що обмеження на платежі, логістику та страхову галузі є перешкодою.

Нагадаємо, у російській держдумі почали говорити про створення «Перського хабу» — нового транспортного вузла в одному з іранських портів, який буде використовуватися в основному для поставок пшениці та інших зернових з росії. 

Виконано за допомогоюDisqus