«Зерновий коридор» не ефективний, але добре, що він взагалі є — гендиректор HarvEast

«Зерновий коридор» не покриває всі потреби українського експорту. Аграрії активно шукають інші шляхи відвантажень зерна.

Про це в інтерв'ю Latifundist.com розповів генеральний директор компанії HarvEast Дмитро Скорняков.

«З логістикою та продажами через «зерновий коридор» все мегаскладно. Всі директори компаній та власники, яких я знаю, 24/7 живуть у Польщі, Словаччині та шукають якісь варіанти відвантажень. А по-іншому зараз і не можна. «Зерновий коридор», на жаль, не ефективний. Але це добре, що він взагалі є. Ми хоча б змогли залишки 2021 року продати», — зазначив Скорняков.

Він додав, що у випадку, коли зерно вантажать по «зерновому коридору» і не займаються логістикою, то втрачається $20/т у порівнянні з поставками до Європи, коли є надійний покупець. 

«Але є одне «але». Ти отримуєш додаткову маржу та водночас додаткові проблеми. Тебе можуть «кинути». І такі випадки траплялися з багатьма моїми знайомими: ти знаходиш нового виробника у європейській країні, вантажиш на нього, а він тобі не платить», — розповів Скорняков.

Нагадаємо, за 35-ий тиждень роботи «зернового коридору» з 27 березня по 2 квітня 2023 року Україна експортувала 852,4 тис. т агропромислової продукції. Це на 6% більше, ніж тиждень тому.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus