В Україні цьогоріч зрошуватимуть 147 тис. га земель, в тому числі і на деокупованих територіях

В Україні цьогоріч планують зрошувати всього 147 тис. га сільгоспземель. Подачу води на зрошення на площі понад 1200 га вже почали в Одеській області.

Про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України. 

На початок квітня підготовку до поливного сезону здійснюють 7 організацій, що належать до сфери управління Держрибагентства (в Одеській області — 5, Миколаївській — 1 та Запорізькій — 1). 

«Крім того, на деокупованій території у Бериславському районі Херсонщини триває підготовка до зрошувального сезону Лиманецької зрошувальної системи загальною площею близько 1,5 тис. га — ремонтуються канали та трубопроводи, готуються до роботи насосні станції, розпочато роботу щодо укладання договорів із сільгоспвиробниками та енергопостачальниками», — сказав перший заступник голови Державного агентства меліорації та рибного господарства Тарас Кот.

Читайте також: Чи потрібні інвестиції в зрошення під час війни: досвід Астарти

На зрошувальних системах вже підготовлено 340 км трубопроводів, 309 км каналів та 131 насосну станцію. Загалом відремонтували 448 насосних агрегатів та 330 гідротехнічних споруд. 

Нагадаємо, в Україні площа меліорованих земель становить 5,5 млн га. Після війни необхідно буде відновити зрошення понад 1 млн га.‎

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus