HarvEast збільшив зрошувальні площі на Київщині

У травні 2023 року агрохолдинг HarvEast збільшив зрошувальні площі на Київщині на 165 га. Тепер під поливом в київському активі знаходиться загалом 520 га землі.

Про це Latifundist.com повідомили в пресслужбі компанії.

На новій ділянці встановлені три дощувальні системи Western. Вартість проєкту склала $365 тис.

Цього року переважна більшість зрошувальних земель у Київській області відведена під вирощування насіннєвої кукурудзи  82%. Ділянки гібридизації соняшника займають біля 15% поливних площ, 3% засіяні соєю.

Читайте також: USAID АГРО пропонує українським аграріям отримати кошти на зрошувальну техніку

«Попри повномасштабну війну в Україні, тимчасову окупацію активу HarvEast у Донецькій області, втрату доступу до насіннєвого заводу під Маріуполем та більше ніж 1 500 га зрошення на Донеччині, ми продовжуємо інвестувати у високо маржинальні агро напрямки. Впевнений, що тільки такий підхід може стати запорукою виживання українського аграрія в поточних обставинах»,  сказав генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков.

Він додав, що в пріоритеті агрохолдингу, як і раніше, розвиток партнерства із насіннєвими компаніями для вирощування високоякісного насіння на полях під поливом.

Нагадаємо, в Україні цьогоріч планують зрошувати всього 147 тис. га сільгоспземель.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus