Українські переробники можуть отримати фінансування від USAID

Програма USAID АГРО надасть українським переробникам 367 млн грн для співфінансування проєктів з підтримки переробки зернових, олійних та бобових культур.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

«Це створить потенціал для виробництва продуктів з доданою вартістю та забезпечить розширення каналів та ринків збуту. А отже, якісно та кількісно покращить продовольчу безпеку України та світу. Очікується, що в межах проєктів виконавці – українські суб'єкти господарювання надаватимуть ММСП експертну, технічну та фінансову підтримку задля розширення переробки зернових, олійних та бобових культур», — йдеться у повідомленні.

Діяльність програми буде спрямована переважно на розширення діючих переробних потужностей. Це сприятиме збільшенню виробництва продуктів переробки зернових з вищою доданою вартістю для внутрішнього споживання та експорту.

USAID АГРО планує надати до 367 млн грн в межах 20 проєктів, терміном впровадження до двох років. Сума кожного субгранту буде становити від 10 до 36 млн грн та обговорюватиметься індивідуально.

Дедлайни:

  • 18:00, 2 травня 2023 реєстрація на передзаявочний семінар, який відбудеться 11:00-13:00, 3 травня 2023,
  • 18:00, 8 травня 2023 кінцевий термін прийому усіх запитань щодо цього конкурсу,
  • 18:00, 15 травня 2023 кінцевий термін подання концепцій 1-ого етапу.

Повний опис технічного завдання можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, у 2023 році в Україні відкриються 5 біометанових заводів. Вони зможуть виробляти 20 млн кубометрів біометану на рік. 

Виконано за допомогоюDisqus