Частина акціонерів Кернела виступила проти викупу акцій компанією Веревського

15 фінансових інвесторів — міноритаріїв, які контролюють 21,59% акцій агрохолдингу «Кернел», не підтримали делістинг компанії з Варшавської фондової біржі та повідомили про укладання акціонерної угоди для захисту своїх прав.

Про це йдеться у повідомленні агрохолдингу на біржі, пише Бізнес Цензор.

«Рада директорів агрохолдингу «Кернел» одноголосно підтримала пропозицію найбільшого власника та голови ради директорів Андрія Веревського про викуп акцій та делістинг компанії з Варшавської фондової біржі. Водночас частина акціонерів, які його не підтримують, вирішили об’єднати свої зусилля», — пише видання.

Для перевірки справедливості запропонованої ціни викупу в 18,5 злотих ($4,39 за поточним курсом) за акцію «Кернел» залучив аудиторську компанію Baker Tilly. Вона дійшла висновку, що вказана ціна знаходиться в межах нижньої межі розрахункового діапазону справедливої вартості акцій.

Фондове розлучення. Чому Кернел

покидає Варшавську біржу

Читати також

Міноритарії, серед яких переважно пенсійні фонди, заявляють, що вдадуться до всіх фактичних та юридичних дій, у тому числі корпоративного характеру, щоб захистити свої права.

До цієї групи увійшли: OFE PZU (2,03% акцій), Uniqua OFE (1,95%), OFE NN (1,83%), FRAM FIZ (1,4%), Allianz Polska OFE, Aegon OFE (1,15%), PKO BP OFE, OFE Pocztylion, Lind Value та Kopernik Global Investors (5,02% акцій).

Нагадаємо, компанія Namsen Limited Андрія Веревського оголосила тендер на викуп 62% акцій агрохолдингу «Кернел», які ще не належать їй.

Виконано за допомогоюDisqus