Кернел планує збільшити обсяг залізничних перевезень до ЄС

Компанія «Кернел» планує збільшити обсяг відправлень продукції залізничними шляхами до країн Євросоюзу.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів директор з логістики «Кернел» Микола Мірошниченко.

За останні пів року в середньому компанія відправляла по три європейські поїзди на місяць Це близько 6 тис. т агропродукції.

«З травня 2023 року плануємо збільшити середньомісячні обсяги перевезень до п’яти поїздів, або 10 тис. т. Рафіновану олію наливом перевозили залізничними цистернами і відвантажували в Польщі — приблизно 1,5–2 тис. т на місяць», — розповів Мірошниченко.

Читайте також: Кернел збудує перевантажувальний термінал в порту Рені, інвестиції — $10 млн

За його словами, компанія готова експортувати зернові залізницею до Румунії, Литви, Німеччини, однак наразі в цьому немає економічної доцільності.

«Олійні потоки наразі спрямовуємо до Нідерландів у співпраці з партнерами-перевізниками зі Словаччини. Це відносно невеликі обсяги нерафінованої соняшникової олії, що проходять через Словаччину з призначенням у Роттердамі», — зазначив Мірошниченко.

Він додав, що компанії так і не вдалося отримати дозвіл на рух власних вагонів до портів Польщі, навіть за умови погодження усіх розмірів та габаритів вагона і наявності візків європейського типу. 

Нагадаємо, «Кернел» запустив інвестиційний проєкт у партнерстві з перевізниками, на який спрямували 1 млн євро. В його межах планується розширення транспортних можливостей партнерів компанії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus